Lähellä.fi

Lähellä.fi kokoaa tiedot järjestöjen ja yhdistysten tuottamasta toiminnasta sekä avoimista vapaaehtoistehtävistä. Yhdestä osoitteesta asukkaat ja ammattilaiset löytävät helposti alueella toimivat järjestöt ja yhdistykset. 

Juuri nyt on tärkeää syöttää oman yhdistyksen tiedot Lähellä.fi sivuille. Ohjeet sivuille rekisteröintiin ja käyttöön löytyvät Lähellä.fi käyttöohjeista. Järjestöjen ja yhdistysten näkyvyyden ja tunnettuuden lisäämiseksi on tärkeää löytää alueella toimivan järjestökentän tiedot ja toiminta yhdestä paikasta.

Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry koordinoi Lähellä.fi -sivun järjestöyhteistyötä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa.

Lähellä.fi kautta tietosi siirtyvät myös Palvelutietovarantoon

Digi- ja väestötietovirasto ja Lähellä.fi-verkosto ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on saada aikaan tekninen integraatio, jonka myötä Lähellä.fi-verkkopalveluun syötetyt tiedot siirtyvät rajapinnan kautta suoraan Palvelutietovarantoon. Sieltä toimijat, esimerkiksi kunnat ja hyvinvointialueet, voivat hakea tietoja rajapinnan kautta omiin palveluihinsa. Suunniteltu integraatio on yhdensuuntainen, eli tiedot eivät kulje PTV:stä Lähellä.fi-palveluun

Palvelutietovaranto on valtakunnallinen keskitetty tietovaranto, johon kunnat, valtio ja yksityinen sektori kuvaavat asiakaslähtöisesti palvelunsa ja niiden asiointikanavat.